Thuis in Harderwijk

De Goede Reede in Harderwijk gaat 150 mensen thuisvesten. Er wordt een duurzame woon- en leefruimte gerealiseerd voor arbeidsmigranten die een tijdelijk huis in Nederland nodig hebben. Het gaat hier dus niet om permanente huisvesting: de voorziening wordt ingericht als short-stay verblijf voor arbeidsmigranten (maximaal 1 jaar). Wij bieden mensen die vanuit een ander land komen werken een thuis. Zodat zij op een gelijkwaardige en volwaardige manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. 

De arbeidsmigranten die in het complex gaan wonen gaan tevens in de omgeving werken. Deze mensen worden bijvoorbeeld ingezet in distributiecentra, de land- tuinbouw, transportsector en de industrie. Steeds vaker worden er internationale arbeidsmigranten ingezet om aan de groeiende arbeidsvraag van Nederlandse bedrijven te voldoen. Een win voor de economie en een win voor de arbeidsmigranten.

De woonvoorziening wordt voorzien van beheer voor 24-uurs toezicht en service. Daarnaast zijn er faciliteiten die dienen ter ontspanning. Denk hierbij aan internetmogelijkheden, een sport- en fitnessruimte en een tv- / ontspanningszaal. 

We creëren een fijn en veilig thuis zodat bewoners gelukkig en productief zijn en zij fijne buren worden. Daarbij stellen we eisen aan het beheer, de aanspreekpunten, informatievoorziening en communicatie met de omgeving. Op locatie zijn er duidelijke afspraken en huisregels. 

We doen er alles aan om het welzijn van bewoners én omwonenden blijvend te garanderen. Bij alles wat we doen hebben we oog voor de belangen van alle betrokkenen. Samen maken we er een succes van: in open en goed overleg. Heb je vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij gaan graag het dialoog aan met alle betrokken partijen.